negentiendrie-en-dertig, kinderen met begeleiding

Links naar organisaties

www.lindenhout.nl

Lindenhout is een organisatie voor Jeugd & Opvoedhulp en is vernoemd naar Johannes Van 't Lindenhout. Zijn weeshuis groeide uit tot Kinderdorp Neerbosch en is eind vorige eeuw na verschillende fusies ontwikkeld tot het huidige Lindenhout.
Lindenhout biedt ondersteuning aan kinderen en hun ouders/opvoeders bij het oplossen van problemen bij het opgroeien en opvoeden. Lindenhout is werkzaam in Gelderland en een deel van Overijssel. Lindenhout Centraal is gevestigd in Arnhem en heeft regiokantoren in Doetinchem, Ede, Apeldoorn en Arnhem. De afgelopen jaren is Lindenhout actief geweest met het ontwikkelen van hulp die past bij wat kinderen, jongeren en hun verzorgers in de huidige tijd vragen.
Kinderen horen thuis…, of zo thuis mogelijk. Lindenhout biedt de hulp in het gezin, in de buurt, op school en in samenwerking met andere organisaties. Als thuis wonen niet kan biedt Lindenhout (tijdelijke) opvoeding elders, het liefst in een (pleeg)gezin, maar ook in een groep. Eigen ouders blijven 'ouders'!

www.kinderdorpneerbosch.nl

Oud-Neerbosch bewoonster Teuntje Verburgh en haar partner Ben Wiltjer hebben een site in het leven geroepen over Kinderdorp Neerbosch. Een site vol foto’s en verhalen, boordevol Neerbosche herinneringen.

www.museumhetvalkhof.nl

Museum Het Valkhof, Kelfkensbos 59, 6511 TB Nijmegen, Postbus 1474, 6501 BL Nijmegen
T 024 360 88 05 email: info@museumhetvalkhof.nl

www.v-fonds.nl

vfonds, Nationaal Fonds voor Vrede, Vrijheid en Veteranenzorg, Oranje Nassaulaan 5, 5211 AR
’s-Hertogenbosch T 073 613 91 00 email: info@vfonds.nl

www.oorlogsmuseum.nl

Oorlogsmuseum Overloon, Oorlog hoort in een museum thuis. Dát is de boodschap van het Oorlogsmuseum in Overloon. Museumpark 1, 5825 AM Overloon, T 0478 64 12 50, email: info@oorlogsmuseum.nl

www.achterderug.nl

Rens Strijbos, de persoon achter de site, verzameld gegevens over o.a. protestants christelijke kinderboeken en tijdschriften. Hij maakt hierbij ook gebruik van het archief van het Van ‘t Lindenhoutmuseum, op zoek naar boeken en tijdschriften uitgegeven door de Neerbosche drukkerij.

www.nijmegen.nl

Het archief kan je nog meer vertellen! Voor de antwoorden op al uw kleine en grote vragen over de geschiedenis van Nijmegen en omgeving kunt u bij ons terecht! In de Digitale Studiezaal zoekt u door de volgende collecties:

  • Indexen (o.a. persoonsgegevens)
  • Bibliotheek
  • Beeldbank (foto's, kaarten, geluidsbanden)
  • Kranten (De Gelderlander en de PGNC)
  • Films

De archieven van Nijmegen en de regiogemeenten en van Nijmeegse bedrijven, verenigingen en particulieren zijn doorzoekbaar via Archieven en Inventarissen. Voor een bezoek aan onze studiezaal, vindt u hier onze adresgegevens en openingstijden.

www.gelderserfgoed.nl

Gelders Erfgoed is het consulentschap voor erfgoed, musea en geschiedbeoefening in de provincie Gelderland. Gelders Erfgoed zet zich erfgoedbreed in voor het versterken van kwaliteit en professionaliteit via scholing en advies, projecten en publicaties, netwerken en monitoring. Daarnaast stimuleren en faciliteren wij de samenwerking tussen onze aangesloten archieven, musea, historische verenigingen, monumentenorganisaties en andere relevante instellingen.

www.erfgoedgelderland.nl

Stichting Gelders Erfgoed en het Gelders Archief hebben op 1 januari 2010 de coöperatie Erfgoed Gelderland opgericht. Elke Gelderse erfgoedorganisatie die zich herkent in de doelen van de coöperatie is van harte welkom om zich aan te sluiten.

www.cprn.nl

CPRN Cultureel Platform Rijk van Nijmegen. Meer dan 25 cultuurhistorische instellingen hebben sinds 2005 de krachten gebundeld. De leden van het platform willen door kennisuitwisseling, samenwerking en gemeenschappelijke initiatieven een bijdrage leveren aan de Nijmeegse cultuurhistorie. Het platform maakt zich sterk voor het cultuurhistorisch besef, de zorg voor het cultuurhistorisch erfgoed, het cultuurhistorisch profiel en de kennis over de cultuurhistorie van Nijmegen en omgeving. Het platform stelt zich waar nodig op als spreekbuis naar andere instanties, zoals de gemeente.

www.stratemakerstoren.nl

De Stratemakerstoren, een uitzonderlijk monument met een sterke eigen identiteit op een historische en toeristisch attractieve plaats in Nijmegen. Het museum is toegankelijk voor bezoekers die minder goed ter been zijn. Een lift en rolstoel zijn aanwezig. Het Natuurmuseum Nijmegen en museum De Stratemakerstoren zijn gefuseerd tot Stichting De Bastei en zal volgens plan in 2016 op locatie van museum De Stratemakerstoren de deuren openen.

Waalkade 83-84 - 6511 XR Nijmegen
Tel. 024 323 86 90 - Fax 024-323 65 59
geopend: dinsdag t/m vrijdag 12.00 - 17.00 uur
zaterdag, zondag en feestdagen 13.00 - 17.00 uur

www.gildenijmegen.nl

Gilde Nijmegen is een vrijwilligersorganisatie bestaande uit merendeels 50+ die hun kennis en ervaring willen overdragen aan geïnteresseerden van alle leeftijden. De Gilde-vrijwilligers zijn actief op het gebied van Taalvaardigheid, Vakmanschap, en Educatieve stads- en natuurwandelingen en fietstochten.

www.eropuitineigenland.nl

Ontdek de bijzondere plekjes van Nederland die u anders niet had gevonden!