educatie

Educatie

Kom met je klas lekker ‘neuzen’ in de geschiedenis van ons kinderdorp!

Het museum en archief vormen een schatkist vol met waardevolle objecten en bronnen. Hierin verscholen liggen de verhalen die onze geschiedenis vertellen. Beleef, ontdek en onderzoek de 150 jaar historie van de Weesinrichting Neerbosch.

Sinds dit jaar is de werkgroep educatie van het museum gestart met het aanbieden van educatie op maat voor het onderwijs. De werkgroep wil zoveel mogelijk inspelen op de wensen en behoeften van de school. Wij denken daarbij aan het gezamenlijk samenstellen van een museumles op maat. Onze eerste gezamenlijke les met het Dominicus College was een echt succes!

Geïnteresseerd in een activiteit op maat? Neem contact op met Jacoline Zilverschoon 06 24 14 76 52 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Daarnaast is Van ‘t Lindenhoutmuseum bezig een gevarieerd en aantrekkelijk educatief programma te ontwikkelen voor het basis- en voortgezet onderwijs. Voor de programma’s die ontwikkeld worden, geldt een soortgelijke formule. Ieder lesprogramma kent een voorbereidende en afrondende les in de klas, met lesmateriaal dat door Van ‘t Lindenhoutmuseum wordt geleverd.

Het museumbezoek bestaat uit een workshop met diverse activiteiten en werkvormen die door de leerlingen worden uitgevoerd. Dit gebeurt onder begeleiding van een museumdocent. De programma’s sluiten aan bij de verschillende kerndoelen, zoals die geformuleerd zijn voor het onderwijs. Het is ons streven om in het najaar van 2016 twee programma’s voor zowel het basis- als het voortgezet onderwijs aan te bieden. Houd de website in de gaten voor het actuele programma.